onsdag 23 februari 2011

Swedbank försökskanin för superhackare?

Dagens Nyheter har idag en artikel med rubriken "Swedbank utsatt för superhackare". Underlaget till artikeln kommer från Wikileaks och diplomatdokumenten, men rubriken kan man misstänka kommer från DN själva. Utifrån innehållet i artikeln är det absolut löjliga rubriker och slutsatser som dras.

Swedbank har tidigare visat tecken på sämre fungerande säkerhet än flera andra svenska banker, men en DDoS-attack kan knappast sägas vara varken sofistikerad eller ge något relevant underlag för hur DDoS-angrepp mot andra banker skulle arta sig.

Tyvärr har flera andra tidningar och även TT snappat upp det som skrivits och gör rubriker av det. Det är synd, för DN har tidigare varit ganska bra på sin rapportering kring IT-säkerhet. Förvisso är det flera olika journalister och ämnen, men visst ska det väl vara meningen att en tidning ska hålla en jämn standard oavsett vilken journalist som skrivit artikeln, eller vilket ämne den är om? Den här artikeln har snarare drag av sensationsjournalistik och bristande insikt.

Det finns en story i det ursprungliga dokumentet, men den är inte vad som skrivs om i de svenska tidningar idag...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar