tisdag 12 april 2011

Största kreditkortsstölden: Godkänd av Secret Service?

Albert Gonzales, dömd till 20 års fängelse för bland annat kreditkortsstölder hos TJX och Heartland Payment Systems och Seven Eleven, har lämnat in en överklagan på grunden att hans gärningar skulle varit godkända av Secret Service.

Att Secret Service skulle godkänt något sådant verkar orimligt. Även om Gonzales vid tidpunkten faktiskt jobbade undercover för Secret Service och kanske behövde hantera stulna kortnummer för att ha kvar sin kredibilitet bland dem han infiltrerat, skulle sättet de gjorde det på osannolikt vara det här. Gonzales själv tjänade stora pengar på det, både amerikanska privatpersoner och företag blev drabbade och allt jag sett tidigare om USAs myndigheter som godkänner hemliga operationer är att de är väldigt försiktiga med att godkänna sådana operationer på hemmaplan.

Däremot är det värt att ha i minnet att man i USA faktiskt har sökt stöd rätt nyligen för att utföra offensiva cyberoperationer för att "skydda amerikanska intressen". Om de drabbade affärerna hade varit utlandsägda, hade det då ingått i ett sådant mandat? Secret Service jagade trots allt brottslingar som gjorde Dåliga Saker(tm) mot amerikanska medborgare och företag...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar