onsdag 14 augusti 2013

Google: Två miljoner dollar senare...

Google har nu passerat 2 miljoner dollar i utbetalningar till olika personer som har hittat säkerhetsbrister i webbläsaren Google Chrome samt utvalda webbapplikationer som Google äger (däribland den här bloggen som finns på *.blogger.com).

Google höjer nu $1000-beloppet för säkerhetsbrister i Chrome, så nivån istället hamnar på $5000. De steppar upp. Kanske börjar de känna sig säkrare nu på att alla enkla säkerhetsbrister har hittats, och för att få upp nivån ytterligare behöver de höja summan.

Två miljoner dollar... mycket pengar det. Kanske är det en förklaring till varför Adobe inte startar ett motsvarande program. Skulle Adobe göra det med nuvarande mognadsnivå kanske de skulle få hosta upp avsevärt mycket mer. 

För ett par år sedan lyssnade jag på Brad Arkin från Adobe som höll en väldigt bra keynote på AppSec EU 2011.Skulle dock fortfarande vilja se Adobe följa i Googles fotspår.





1 kommentar:

  1. Men implementera TLS på ett vettigt sätt och göra det enkelt att slå av tickets som i FF har de inte lyckets med än. Pratar Chrome nu

    Fredric Åkerman

    SvaraRadera