söndag 12 juni 2011

IMF utsatta för intrång, men har "förstärkt säkerheten" nu.

Internationella valutafonden (IMF) upptäckte i onsdags ett stort intrång i sitt nät ("very major breach"). TT-Reuters har rapporterat en kort notis om det som nu har dykt upp i svensk media, men vill man ha lite till gör man klokt i att googla eller gå till NY Times artikel.

TT-Reuters innehåller uppgifter från lördagen där IMF säger att man nu "förstärkt säkerheten". Yeah, right... Jag hänvisar till mitt tidigare inlägg om intrånget hos fastighetsbolaget i Motala - att signifikant höja säkerhetsnivån görs inte på en dag. Att de har patchat sina klienter så att angripare inte längre kommer in med 2 år gamla flash exploits imponerar inte.

Jag skulle någon gång vilja höra en ansvarig person säga något i stil med det här:

"Vi blev tagna på sängen av det här. Vi har inte spenderat så mycket tanke eller resurser på de här frågorna för vi har aldrig haft några problem med det tidigare. Men efter det här måste vi naturligtvis se över situationen, vi förstår att även vi kan utsättas för angrepp som i värsta fall slår ut våra möjligheter att bedriva en effektiv verksamhet. Vi ser mycket allvarligt på läget."

Det skulle öka mitt förtroende. Att låtsas som att det är något som går att göra på en dag... sänker det rätt rejält - har de verkligen varit så försummande att de utsatt sin verksamhet för så allvarliga risker när det bara tar en dag att fixa!?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar