måndag 14 mars 2011

Chrome obesegrat för tredje året i rad

Pwn2Own är nu över, och trots Googles tillskott för ett pris på totalt 20 000 dollar och en laptop, var det ingen som övervann Chrome. Jag upprepar därför återigen att Chrome är det absolut bästa valet när det kommer till säkerhet i webbläsare.

Intressant var dock också att IE8 blev exploitat med hjälp av totalt tre säkerhetsbrister för att bryta sig loss från alla säkerhetsmekanismer. Tre är ett stort antal som visar på det nu faktiskt är rätt så besvärligt att utnyttja sårbarheter i IE8, men också att det kanske inte är något enormt hinder att hitta de där tre sårbarheterna. Vinnaren (Stephen Fewer, känd från Metasploit) var inte ensam om att ha anmält sig för IE8, men råkade vara den som var först. Bland annat VUPEN, som vann Safari-tävlingen, hade också anmält sig till IE8.

Update 15/3: Sårbarheten som utnyttjades för att ta över BlackBerryn påverkade även andra webbläsare baserade på WebKit, däribland Chrome. Fundering: Hur kommer det sig att någon ger sig på BlackBerry istället för Chrome när även Chrome har sårbarheten? Kanske för att det var mycket lättare att komma någon vart med sårbarheten på BlackBerry än på Chrome?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar